På svenska In English

Allmänt

Vi följer distansavtalslagen samt de rekommendationer som utfärdats av Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämnden.

Våra produkter

Vi reserverar oss för eventuella fel kan uppstå vad gäller priser, texter, innehållsförteckningar och beskrivningar och/eller lagerstatus på grund av felskrivningar eller felaktiga/ändrade uppgifter.

Vi reserverar oss också för eventuella fel i produktbilderna, då nyutgivningar och/eller designändringar kan ske. Har du däremot önskemål om en specifik upplaga eller utgåva av en produkt, kontakta oss då gärna, så ska vi se vad vi kan göra.

Alla priser visas inklusive moms.

Behandling av personuppgifter

Vi sparar följande persondata om våra kunder: 

Kunder: Förnamn, Efternamn, Företag/organisation, E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Adress, Postnummer, Ort, Land, Telefonnummer.

Beställningar: ip-adress, E-post, , Person-/orgnr, Momsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.

Den personliga informationen sparas av bokföringsjuridiska skäl i sju åt innan den annonymiseras. Som kund kan du när som helst begära utdrag, ändring eller radering av dessa uppgifter.

.

Ditt köp

VAR NOGA MED ATT FYLLA I RÄTT E-POSTADRESS. När du bekräftar ditt köp i kassan får du ett mejl med en orderbekräftelse till det e-postadress du fyllt i. Med orderbekräftelsen följer ett ordernummer. Spara detta.

Vi godtar bara de betalningssätt som finns att tillgå i butiken.

Din order är ett bindande avtal och vi ingår bara avtal med personer över 18 år. Är du yngre får du be någon som är 18 år eller äldre att beställa åt dig.

Vi ändrar inte bekräftade ordrar.

Leveransen till dig

Vi skickar vanligtvis med DHL och Posten.

En fraktavgift tillkommer på varje enskild beställning för leveranser inom Sverige. För leveranser utom Sverige tillkommer ytterligare avgifter.

Alla ordrar behandlas så fort som möjligt. Förhoppningsvis har du dina varor inom några dagar, men vi reserverar oss för att varor kan ta slut i lager. Vi reserverar oss också för förseningar orsakade av Posten, andra budfirmor eller andra oförutsedda händelser. Vi kommer att meddela dig kontinuerligt om någon vara verkar dröja extra länge, samt göra allt i vår makt för att du ska få din beställning så fort som möjligt.

Vi väntar med att skicka din beställning tills dess att vi kan skicka samtliga varor du beställt. Har du önskemål om att få din beställning uppdelad på flera leveranser, kontakta gärna oss. Extra fraktavgifter kan då tillkomma.

När du får dina varor

Om paketet du ska kvittera ut är skadat, ska detta anmälas direkt på plats innan utkvittering sker. Anmäl även små skador. Om du inte anmäler skadan på detta sätt ersätts du inte av oss eller den aktuella speditören. Du kommer att få ett reklamationsnummer som du ska skicka till oss om skadan på emballaget åsamkat skada på dina produkter. Dolda fraktskador (till exempel om innehållet skulle ha skakat sönder) anmäls på samma sätt, men inom fem (5) arbetsdagar.

Om varorna du fått är skadade och/eller inkompletta, kan du naturligtvis reklamera dem. Börja med att kontakta oss direkt när du upptäckt felet, eller senast inom en vecka efter att du fått varorna. (Glöm inte att meddela oss reklamationsnumret om felet uppstått av en fraktskada.) Vi betalar sedan återfrakten och ersätter dig i första hand med en ny, hel vara. Om detta av någon anledning inte skulle vara möjligt, återbetalar vi dig på ett av dig angivet konto, så snart vi har fått den skadade varan i retur.

Distansavtalslagen ger dig full returrätt och rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Börja med att höra av dig och meddela oss att du ångrar ditt köp. Därefter skickar du tillbaka de oanvända varorna i dess obrutna och oskadade förpackningar. På ett av dig angivet konto återbetalar vi dig det du betalat oss. Du betalar dock återfrakten själv. Du ansvarar också för att packa varorna så att de under normala omständigheter inte skulle komma till skada under återleveransen. Varor som skadats på grund av försummelse från köparens sida återtas ej.

Returadressen är

Järnringen
Att: Mattias Johnsson
Yxvägen 5C
903 55 Umeå

Uppgifterna vi fått av dig

Du samtycker när du bekräftar ditt köp till att vi får använda de uppgifter du har lämnat till oss. De uppgifter om dig som du delger oss kommer att användas med diskretion och bara för orderhantering och eventuell kontakt mellan Järnringen och dig som kund. Vi följer PUL och du kan alltid begära att få ta del om de uppgifter vi har om dig. Vi lämnar aldrig ut uppgifter om dig till tredje part.

Järnringen kommer aldrig att i melj eller över telefon fråga dig om dina kontokortsuppgifter.

Den här sidan använder cookies.

Kontakt

Om du vill komma i kontakt med oss så gör du det enklast via mail, sales@jarnringen.com.